Romy de Winter

Romy de Winter

Romy de Winter begon op 7-jarige leeftijd met haar eerste vioollessen aan de plaatselijke muziekschool in haar woonplaats Hellevoetsluis. Al snel bleek dat zij bovengemiddelde muzikale aanleg had en op 9-jarige leeftijd deed zij haar eerste auditie bij Mary O’Reilly, artistiek leider van het gerenommeerde Rotterdams Hellendaal Vioolinstituut, de kweekvijver voor jong talent van het Rotterdams conservatorium Codarts.

Zij volgde vanaf dat moment daar lessen bij Hélène van Leeuwen. Al snel werd Romy na een succesvolle auditie toegelaten tot het Concerto Grosso Ensemble, een strijkorkest voor veelbelovend strijkerstalent, waar ze na enkele jaren plaatsvervangend concertmeester werd. Op 12-jarige leeftijd maakte zij met dit jeugdorkest een 10-daagse tournee door Litouwen.

Op 14-jarige leeftijd werd Romy geselecteerd voor de Young Talent Academy van Codarts en volgde ze masterclasses bij o.a. Charlotte Potgieter, Mea Fontijn en Shelly Greenberg.

Als soliste heeft zij een bijdrage geleverd aan o.a. de Beethoven Belevenis in De Doelen in Rotterdam, het muzikale voorprogramma van het Scapino Ballet en de concertserie Ynke & Friends in Hellevoetsluis.

Na het behalen van het VWO-diploma werd zij op 17-jarige leeftijd studente aan het Rotterdams Conservatorium Codarts bij Natasja Morozova. In juni 2018 werd haar Bachelor eindexamen door Benzion Shamir met een 8,5 gewaardeerd.

Als 1e violiste leverde zij een bijdrage aan o.a. het Gergiev Festival, het Internationaal Filmfestival Rotterdam en het Metropole Orkest tijdens de Avond van de Filmmuziek. In 2015 won zij de eerste prijs op het Jeugdsolisten Concours in Melissant.

Passie:

Romy vind het leuk om haar kennis door te geven aan anderen en mensen verder te brengen op de viool. Daarom doet ze dit jaar ook een minor educatie. Voor de minor heb heeft ze stage lessen gegeven bij Marketa Maas op de SKVR. In juni 2018 heeft zij haar lesbevoegdheid gehaald. Ook heeft ze enige jaren lesgegeven aan privé-leerlingen in haar lespraktijk aan huis.

Hits: 122