WIL JIJ UKULELE LEREN SPELEN?

De ukulele uit Hawaï is een viersnarig instrument afgeleid van de Portugese cavaquinho, welke in de 19e eeuw werd meegebracht door immigranten uit Portugal. Er zijn 6 soorten: de sopranino, sopraan, concert, tenor, bariton en bas-ukulele. Het meest populair zijn de sopraan en tenor. Ze hebben als basisstemming G, C, E en A, welke bekend is als de Hawaï tuning. In Europa raakte de Ukulele in zwang door George Formby, een brits komiek uit de jaren veertig, die de banjolele bespeelde (combinatie ukulele en banjo).

In Nederland ontstond al eerder een Hawaï rage, waarbij bands als de Kilima Hawaiians de ukulele en steelguitar bespeelden. Groot pleitbezorgers van het instrument waren George Harrison (The Beatles), Eddie Vedder (Pearl Jam), Israel Kamakawiwo'ole (van 'Somewhere over the rainbow'), Tiny Tim en in Nederland onder andere Brigitte Kaandorp.

Wil je een korte cursus ukulele volgen? Dat kan ook!

“Ik ben van huis uit gitarist en heb veel ervaring met zowel lesgeven als het spelen in allerlei bandjes en gezelschappen. Ik speelde eerst vooral gitaar in bandjes, waaronder bluesbandjes. Momenteel speel ik meer solo, in duo's, zoals met mijn gitaar-saxofoonduo 'One2Relax!' en in ad hoc-formaties. Inmiddels heeft ook de ukulele ook een warme plek in mijn hart gevonden en gebruik ik hem ook in mijn optredens.

Aanvankelijk ben ik de ukulele gaan gebruiken in mijn gitaarlessen voor kinderen als instapinstrument voor gitaar en basgitaar, maar ik ontdekte al snel dat het een volwaardig instrument is met een unieke klank en mogelijkheden.
In mijn lessen gebruik ik een speciaal ontwikkelde methode voor ukulele met kinderen.

Ben jij een tokkelaar in de dop en vind je het leuk om melodietjes en akkoorden te leren spelen of misschien ook liedjes te zingen met eigen gitaarbegeleiding?
Dan gaan we er samen wat moois van maken!

Leslocatie: In overleg. Groepslessen en privélessen. Privélessen in Oud-Beijerland.

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27472521