Meer muziek in de klas

Méér Muziek in de Klas Hoeksche Waard

Muziekschool Hoeksche Waard werkt sinds 2019 samen met de stichting Méér Muziek In De Klas. Deze stichting heeft tot doel alle basisschool kinderen in Nederland te voorzien van structurele muzieklessen op school.

Gezamenlijk zijn een aantal partners benaderd met als doel een breed netwerk op te zetten dat gaat zorgen voor meer en beter muziekonderwijs in de Hoeksche Waard. Dit heeft geresulteerd in een het MuziekAkkoord Hoeksche Waard dat onder toeziend oog van Hare Majesteit Koningin Maxima op 16 juni 2020 is getekend door 20 partners.

De 20 partners zijn: de twee scholenkoepels 'De Waard' en de 'Hoeksche School', negen harmonie en fanfare orkesten, muziekaanbieders zoals de Popschool, Muziekmees, Groove Industries, Opera Tralala en Orgelkids evenals de PABO’s uit de omgeving en Codarts (Conservatorium Rotterdam). Daarnaast is er ook steun van de Rabobank.

De Gemeente Hoeksche Waard en het CMK (Cultuur Educatie met kwaliteit) ondersteunen de Muziekschool en de basisscholen.

In het Muziek-Akkoord is vastgelegd dat zij gezamenlijk zorg dragen voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen in de Hoeksche Waard.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en wat Meer Muziek in de klas voor uw school kan betekenen of wilt u partner worden van Méér Muziek In De Klas? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer muziek in de klas

Instrumentenfonds
Er is een Muziekinstrumentenfonds opgericht waaruit instrumentarium is aangeschaft dat in de scholen gebruikt  word. We zorgen dat de kinderen kennis maken met alle instrumentengroepen: blaas-, toets-, snaar- en slaginstrumenten. Dit doen we samen met de harmonie- en fanfareorkesten die zich hebben aangesloten.

Aanbod in de klas
In de scholen werken de verschillende muziekaanbieders samen om een mooi en structureel aanbod neer te zetten. Er zijn 3 verschillende trajecten mogelijk.
1. Een op de school afgestemd muziekplan
2. Co-teachings traject
3. Losse workshops

1. Een op de school afgestemd muziekplan
Het is mogelijk een geheel op de school afgestemd muziekplan te ontwikkelen samen met De Muziek Mees of met de Muziekschool. Een plan dat geheel past bij de identiteit en de wensen van de school. Lesduur en prijs is afhankelijk van de vraag.

2. Co-teachingstraject 
Een doorlopende leerlijn voor groep 1 t/m 8. Kinderen zingen, bespelen instrumenten, ontwikkelen ritmische en melodische vaardigheden en een brede algemene kennis.

De vakleerkracht muziek geeft de ene week de muziekles de andere week doet de leerkracht dit zelf. Deze lessen worden verzorgd door docenten uit de MuziekdocentenPoule. In dit traject participeert ook de muziekvereniging[5] uit de omgeving. Zij komen instrumenten presenteren en verzorgen samen met de kinderen een concert.

Lesduur: 30 minuten per groep, 1x per twee weken les van een vakleerkracht

3. Losse Workshop
Wellicht voelt uw school meer voor een of meerdere workshops. Bijvoorbeeld in combinatie met de Cultuurmix van het CMK. Kijk onder het kopje aanbod workshops wat de mogelijkheden zijn. De Muziekschool kan u hierin adviseren.

Financieren van de muzieklessen
Sommige scholen hebben behoefte aan tips over het financieren van muziekonderwijs. Een van de mogelijkheden is de muzieklessen te financieren uit de werkdrukverlaging. Als u kiest voor het traject Co-teaching zijn er mogelijkheden vanuit het CMK (Cultuur Educatie met Kwaliteit) om deze lessen in het eerste jaar financieel te ondersteunen.

Scholen die zijn aangesloten bij Stichting De Hoeksche School krijgen vanuit de koepel ook ondersteuning in het 2de t/m 4de jaar.

De foto's zijn afkomstig van https://www.meermuziekindeklas.nl

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27472521