Wil jij GITAAR leren spelen?

Oorspronkelijk komt het instrument uit Syrië. Het ontstond vanuit een 'Luit'. Het is ook gebaseerd op de Kithara, een snaarinstrument uit de tijd van de oude Grieken. De snaarinstrumenten zijn ontwikkeld over langere tijd in de hele wereld. De luit heeft flink wat meer snaren dan een gitaar en in de Barok kreeg je de barokgitaar, welke minder snaren had. In de vorige eeuw is zo de klassieke gitaar ontstaan die we nu kennen. Gitaristen als Francisco Tárrega hebben een basis gelegd voor de techniek en muziek die nu nog wordt gebruikt. Je hebt ook de staalsnaargitaar. De constructie is zwaarder. De kracht op de snaren is hoger.
De klank is harder en geschikter om bij te zingen. Vaak starten mensen wel op nylon snaren, omdat dit prettiger is voor je vingers. Ook is er meer ruimte om bijvoorbeeld te tokkelen. Gitaren zijn er in veel vormen en maten. Een bekende gitaar is ook de basgitaar. Een bekende gitarist voor de akoestische gitaar is Tommy Emanuel, welke zich had laten inspireren door Chet Atkins. Ze spelen verschillende stijlen, waaronder jazz. Julian Bream speelde veel klassiek repertoire. Django Reinhardt was een bekende Belgische jazzgitarist.

Simon Dekker

“Ik ben van huis uit gitarist en heb veel ervaring met zowel lesgeven als het spelen in allerlei bandjes en gezelschappen. Ik speelde eerst vooral gitaar in bandjes, waaronder bluesbandjes. Momenteel speel ik meer solo, in duo's, zoals met mijn gitaar-saxofoonduo 'One2Relax!' en in ad hoc-formaties. Inmiddels heeft ook de ukulele ook een warme plek in mijn hart gevonden en gebruik ik hem ook in mijn optredens.

Aanvankelijk ben ik de ukulele gaan gebruiken in mijn gitaarlessen voor kinderen als instapinstrument voor gitaar en basgitaar, maar ik ontdekte al snel dat het een volwaardig instrument is met een unieke klank en mogelijkheden.
In mijn lessen gebruik ik een speciaal ontwikkelde methode voor ukulele met kinderen.

Ben jij een tokkelaar in de dop en vind je het leuk om melodietjes en akkoorden te leren spelen of misschien ook liedjes te zingen met eigen gitaarbegeleiding?
Dan gaan we er samen wat moois van maken!

Leslocatie: In overleg. Groepslessen en privélessen. Privélessen in Oud-Beijerland.

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27472521