Wil jij KLASSIEK leren zingen?

Het 'gregoriaans' is kerkelijke muziek en was een van de eerste geschreven muziek en begon eenstemmig en zonder begeleiding; Strak en zonder vibrato. Dit ontwikkelde zich steeds meer ook in de barok en de vroeger opera's. In de romantiek werd er steeds meer gevraagd van technische vaardigheden, zoals goede ademsteun. De stukken werden ook steeds verfijnder in techniek en versiering. In die tijd had je een grote, breed zangbereik nodig. Niet iedereen kan dat zingen, zoals stukken van Wagner. In de barok waren de stemmen wat kleiner, slanker en strakker. De stukken uit die tijd zijn bruikbaarder voor lesrepertoire. In musicals wordt de klassieke zang ook toegepast.
Iedereen heeft een stem en kan het leren te gebruiken. Het is breed beschikbaar. Bekende klassieke zangers: Elly Ameling, Barbara Bonney, Kiri Te Kanawa en Andreas Scholl.

Mariet Kaasschieter

“Ik zing bij diverse koren en orkesten, zoals het 'Nederlands Kamerkoor' en het gezelschap 'Camera Trajectina', waar we repertoire zingen van de Middeleeuwen tot de Gouden Eeuw. Hier zong ik onder meer de rol van Iris in opera's van Johannes Schenck. Ik heb deel uitgemaakt van vocaal ensemble 'Quink', waarmee we internationale tournees deden. Ik studeerde af in Rotterdam bij Jo Bollekamp en Trudi Koeleman en volgden erna lessen bij onder andere Draijer, Forlano en Dams. Graag zing ik barokmuziek, waaronder Cantates en Passionen van J.S. Bach en latere werken zoals het Requiem en missen van W.A. Mozart, het Requiem van G. Fauré en het Gloria van F. Poulenc. Samen met harpiste Lenie de Meij vorm ik het duo 'Cant'Arpa' en met fluitist Marion Schopman erbij 'het Ronsard trio'.”

Leslocatie: In overleg.

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27472521